3 years ago

Miksi meillä ei ole vegaanilehtiä?

Selasin jokin aika sitten lehti tarjontaa täällä Suomessa, ja täytyy kyllä sanoa että olin aika pettynyt siihen mitä löysin. Erityisesti olisin tahtonut nähdä jonkun mielenkiintoisen lehden joka olisi suunattu juuri vegaaneille, mutta Suomessa ei sellaista löydy. Suomenkielisiä lehtiä on tarjolla vaikka millaisia, mutta ei mitään meille vegaaneille.

ranta lehti

Niin joo rannalla ja aurinkossa tollasta paperista lehtiä on paljon kivempi lukea kanssa.

Jenkeissä on esimerkiksi sellainen kuin Vegan Lifestyle Magazine, jota oon pari kertaa ostanut irtonumeroita kun sitä voi lukea ihan suoraan tuolta netistä. Toi on tosi kiva lehti, jossa on juttuja just kaikesta vegaaniuteen liittyvästi. Tietenkin siinä on ruokia, reseptejä ja sellaista, mutta myös kaikkee muuta vegaaniuteen liittyvää, ja paljon sellasta just joka saa ajattelemaan. Tollaset hieman tutkivat artikkelit on just mun mieleen, ja tuolla lehdessä on niitä aika kivasti.

Ja tietty ton lisäksi on vaikka millaista lehteä tarjolla englanniksi, jotka liittyvät vegaanien elämään. Olisi tosi kiva saada joku tälläinen myös meille tänne Suomeenkin. Kai meitä nyt on sen verran, että tollaselle löytyisi lukijoita. Varsinkin kun ajattelee, miten ihmeellisiä lehtiä nykyäänkin tehdään suomenkielellä. Kuinka moni oikeasti lukee jotain historia lehtiä tai vaikka jotain palapeli lehtiä?

Ite kyllä pystyn lukemaan noita enkuksikin, ja kyllä netti on tietty täynnä erilaisia tähän liittyviä sivustoja, mutta joskus olisi kiva vain ihan rauhassa just kotona tai mökillä lukea ihan sellaista paperista lehteä. Harvoin on enään sellaista suoranaista kaipuuta näitä kohtaan, mutta joskus tulee just sellainen fiilis että ai että kun saisi tällästä luettavaa. Ja automatkoilla tollanen olisi tosi kiva, kun ajetaan esimerkiksi mökille tai muualle. Itellä ainakin autossa tulee jostakin syystä pahoinvointia enemmän kun lukee näytöltä. Paperilta luettaessa ei tuu yhtään niin paha fiilis.

Oon tässä viimeisten vuosien aikana ostanut jonkin verran noita suomalaisia terveyteen liittyviä lehtiä, mutta ne nyt on vähän niin ja näin. Yleensä rupee vähän liikaa ärsyttää se, että just niitä eläimiä ja sellaista asiaa ei ajatella niissä oikein yhtään. Kehoitetaan esimerkiksi syömään lihaa että saisi proteiinia ja kaikkee muuta tollasta ällöä. Yäk, rupee etomaan kyllä.

Jos siis joku lehtien parissa toimiva tän sattuu lukemaan, niin voisitteko vaikka kysellä joltakin, että miksei tälläistä vegaaneille suunnattua aikakausilehteä ole tehty, ja jos joku voisi selvittää olisiko sille kysyntää. Mä ja mun pari kaveria olisi ainakin kiinnostunut, ja uskon että meitä olisi paljon muitakin!

Jaa artikkelimme myös kavereillesi!